top of page

Dry Needling Den Haag

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode. Het wordt toegepast bij het behandelen van pijn in de spieren. Bij dry needling wordt er gebruikgemaakt van dunne naalden die in triggerpoints worden geprikt. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spieren die vaak zorgen voor pijn en stijfheid. Door deze triggerpoints aan te prikken met een naald, kan de spier ontspannen en kan de pijn en stijfheid verminderen.

Verschillende klachten

Dry needling kan worden toegepast bij verschillende soorten klachten. Het kan gebruikt worden bij spierpijn, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, lage rugpijn, kniepijn of enkelklachten. Ook kan dry needling effectief zijn bij sportblessures, zoals een tenniselleboog of hardloopblessure. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door triggerpoints. Dry needling kan de spanning in deze triggerpoints verminderen, waardoor de spieren weer soepel en ontspannen aanvoelen. Dry needling is helaas niet voor iedereen geschikt, we doen deze behandeling altijd in overleg.

Doet Dry Needling pijn?

Een vraag die veel gesteld wordt is of dry needling pijn doet. Dit verschilt heel erg per persoon. De meeste mensen voelen amper pijn tijdens de behandeling. De naalden zijn heel dun en de behandeling duurt niet lang. De meeste mensen ervaren na de behandeling een soort spierpijn, maar dit is vaak van korte duur.

Resultaten

Dry needling kan zorgen voor vermindering van pijn en stijfheid in de spieren. Het kan ook zorgen voor een verbeterde mobiliteit en functie van de spieren. Na de behandeling kan het zijn dat de spieren wat vermoeid aanvoelen en dat er een soort spierpijn ontstaat. Dit is normaal en gaat vaak vanzelf over. Er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn voordat verbetering te zien is. Ook moet je niet te lang wachten tot de volgende behandeling.

Dry Needling

Als gespecialiseerde fysiotherapeut verzorg ik dry needling behandelingen in Den Haag. . Ik ben opgeleid en ervaren in het toepassen van dry needling bij verschillende klachten. Ik werk met een persoonlijke aanpak waarbij ik samen met de patiënt kijk naar hun klachten en behoeften. De patiënt moet zich ten alle tijden op zijn gemak voelen tijdens de behandelingen. Wil je meer weten over dry needling? Neem dan contact op of maak een afspraak en kom langs!

DSC00891.jpg

Als fysiotherapeut blijft de werking en veerkracht van het menselijk lichaam mij iedere dag weer verwonderen. Ieder mens is anders en verdient daarom een aanpak op maat. Waar ik het voor doe is dat jij weer in je eigen kracht komt te staan en daardoor beweegt naar wat goed voor je is. 

- Stefano

OVER MIJ

DIENSTEN

DSC00356.jpg
DSC00912-min.jpg
DSC00591.jpg

COMING SOON

FYSIO BOKSTRAINING

Op een veilige, verantwoorde wijze boksen? In een set individuele óf duo bokstrainingen, houd ik rekening met eventuele blessures en help je naar een hoger niveau.

MINDFUL BEWEGEN

De buitenlucht in om naar binnen te keren. Wanneer je (onbewust) mentale klachten ervaart kan dit gepaard gaan met fysieke klachten. Bij deze training help ik je om uit je hoofd te komen en weer in contact te komen met je lichaam. 

BLESSURE PREVENTIE TRAINING

Met het blessurepreventie trainingspakket gaan we aan de slag met een op maat gemaakt pakket voor je, dat blessures voorkomt en je op weg helpt te kunnen trainen zónder klachten.

"Meer naar buiten gaan én
naar binnen keren"

TESTIMONIALS

Bij Stefano ben ik sinds 3 jaar onder behandeling voor mijn heup- en rugklachten. Stefano heeft veel kennis van oefeningen die gericht zijn op de plekken waar de pijn zit en is altijd bereid om mee te denken hoe het in te passen valt in je dagelijks leven. Mijn heupklachten zijn door zijn behandelingen en adviezen helemaal verdwenen.
 

- Linsey Schrurs,
Personal Trainer (Eyeboks)

Rekening houdend met mijn sport en ambities geeft Stefano mij passend advies bij klachten. Dankzij zijn kennis, kunde en fijne omgang ervaar ik mijn behandeling als positief, om die reden raadt ik hem daarom ook altijd aan bij mijn mede sporters.

- Robin Pot, Sportcoördinator boksen Den Haag

 Stefano heeft mij geholpen bij klachten door een verkeerde houding. Dit verliep altijd prettig en zeer professioneel. Hij wist altijd snel de reden te achterhalen waar de klacht vandaan kwam en hoe deze te verhelpen was. En nog beter, hoe de klacht te voorkomen. Stefano geeft goede oefeningen mee die thuis prima te doen zijn.

- Esther Hoogland-Vreeburg
Accountant (Bollard Accountants & Belastingadviseurs)

DSC00734.jpg
bottom of page