top of page

Manuele Therapie Den Haag

Manuele therapie wordt gebruikt bij het behandelen van gewrichtsproblemen in het lichaam. Mobiliseren en manipuleren van de gewrichten is een belangrijk onderdeel van deze therapie. Hiermee wordt de beweeglijkheid bevorderd. Manuele therapie is geschikt voor onder andere rug- en nekpijn, schouderklachten, heup- en knieklachten en duizeligheid.

Mobiliseren of manipuleren

Bij manuele therapie wordt gebruikgemaakt van technieken om de gewrichten in het lichaam te mobiliseren of te manipuleren. Bij manipulatie wordt er een snelle en korte beweging gemaakt om het gewricht in de juiste positie te krijgen. Bij mobilisatie wordt er langzaam druk uitgeoefend op het gewricht. Tijdens de behandeling is het aan mij om de juiste keuze te maken welke techniek ik ga toepassen, wel altijd in overleg met de patiënt.

Diverse soorten klachten

Manuele therapie is geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld gaan om klachten aan de rug, nek, schouders, heupen, knieën of enkels. Ook kan manuele therapie gebruikt worden bij duizeligheid en hoofdpijn. De behandeling is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Manuele therapie is alleen niet voor iedereen geschikt. Dit kan zijn als er sprake is van ernstige aandoeningen of als er bepaalde gewrichten niet behandeld mogen of kunnen worden.

Gezonder en fitter

Manuele therapie is gericht op het herstellen van de balans tussen de spieren, gewrichten en het zenuwstelsel. Dit leidt tot meer stabiliteit en minder pijn in het lichaam. Daarnaast kan manuele therapie ook helpen om de spieren te laten ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kan leiden tot een betere gezondheid en fitheid. Ook kan manuele therapie ervoor zorgen dat u beter kunt functioneren in het dagelijks leven of tijdens het sporten.

Verzekering

Manuele therapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De vergoedingen hiervoor verschillen per verzekeraar en per pakket. Het is belangrijk om de voorwaarden van je eigen zorgverzekering goed door te nemen om te kijken of manuele therapie wordt vergoed en tot welk bedrag per behandeling of per jaar.

Manuele therapie in Den Haag

Als je last hebt van klachten die behandeld kunnen worden met manuele therapie, neem dan contact met mij op. Ik zorg ervoor dat je snel geholpen wordt en stel vervolgens een persoonlijk behandelplan op dat helemaal is afgestemd op jouw klachten en wensen. Je kan eenvoudig een afspraak maken via het contactformulier. Je kan ook bellen of mailen voor meer informatie of om een afspraak te maken.

DSC00891.jpg

Als fysiotherapeut blijft de werking en veerkracht van het menselijk lichaam mij iedere dag weer verwonderen. Ieder mens is anders en verdient daarom een aanpak op maat. Waar ik het voor doe is dat jij weer in je eigen kracht komt te staan en daardoor beweegt naar wat goed voor je is. 

- Stefano

OVER MIJ

DIENSTEN

DSC00356.jpg
DSC00912-min.jpg
DSC00591.jpg

COMING SOON

FYSIO BOKSTRAINING

Op een veilige, verantwoorde wijze boksen? In een set individuele óf duo bokstrainingen, houd ik rekening met eventuele blessures en help je naar een hoger niveau.

MINDFUL BEWEGEN

De buitenlucht in om naar binnen te keren. Wanneer je (onbewust) mentale klachten ervaart kan dit gepaard gaan met fysieke klachten. Bij deze training help ik je om uit je hoofd te komen en weer in contact te komen met je lichaam. 

BLESSURE PREVENTIE TRAINING

Met het blessurepreventie trainingspakket gaan we aan de slag met een op maat gemaakt pakket voor je, dat blessures voorkomt en je op weg helpt te kunnen trainen zónder klachten.

"Meer naar buiten gaan én
naar binnen keren"

TESTIMONIALS

Bij Stefano ben ik sinds 3 jaar onder behandeling voor mijn heup- en rugklachten. Stefano heeft veel kennis van oefeningen die gericht zijn op de plekken waar de pijn zit en is altijd bereid om mee te denken hoe het in te passen valt in je dagelijks leven. Mijn heupklachten zijn door zijn behandelingen en adviezen helemaal verdwenen.
 

- Linsey Schrurs,
Personal Trainer (Eyeboks)

Rekening houdend met mijn sport en ambities geeft Stefano mij passend advies bij klachten. Dankzij zijn kennis, kunde en fijne omgang ervaar ik mijn behandeling als positief, om die reden raadt ik hem daarom ook altijd aan bij mijn mede sporters.

- Robin Pot, Sportcoördinator boksen Den Haag

 Stefano heeft mij geholpen bij klachten door een verkeerde houding. Dit verliep altijd prettig en zeer professioneel. Hij wist altijd snel de reden te achterhalen waar de klacht vandaan kwam en hoe deze te verhelpen was. En nog beter, hoe de klacht te voorkomen. Stefano geeft goede oefeningen mee die thuis prima te doen zijn.

- Esther Hoogland-Vreeburg
Accountant (Bollard Accountants & Belastingadviseurs)

DSC00734.jpg
bottom of page