top of page

Sportfysiotherapie Den Haag

Je kan bij Binnenste Buiten fysiotherapie in Den Haag terecht voor sportfysiotherapie.

Sportfysiotherapie is gericht op het behandelen van diverse blessures en klachten die kunnen optreden tijdens het sporten. Ik heb kennis van de belastingen die verschillende sporten op het lichaam kunnen hebben. Door het gebruik van specifieke behandelingen en oefeningen help ik sporters om blessures te behandelen en hun prestaties te verbeteren. Ook adviseer ik sporters over het voorkomen van blessures en de opbouw van trainingen. Ook het herstellen en revalideren na een operatie of blessure komt aan bod.

 

Daarna heb ik 5 seizoenen als fysiotherapeut bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag spelers verzorgt, een heel leuke en leerzame periode. Met ook twaalf jaar ervaring in de fitness en vijf jaar bokservaring heb ik inmiddels veel kennis en tools opgebouwd om anderen te kunnen helpen met bewegen.

Verschillende Blessures

Het menselijk lichaam heeft heel erg veel verschillende lichaamsdelen waar je een blessure aan kan oplopen. Ook zijn er tal van verschillende sporten waar je allemaal unieke blessures mee kan oplopen. Een voetballer zal andere blessures oplopen dan een tennisser en andersom. Sportblessures die vaak voorkomen zijn verstuikingen, verzwikkingen, spierblessures, peesblessures en botbreuken.

Behandelingen

Bij sportblessures begin ik altijd met het vaststellen van de klachten van de patiënt. Op basis van deze evaluatie maak ik een persoonlijk behandelplan of trainingsschema dat gericht is op het verminderen van pijn en het bevorderen van het herstel van de klachten van de patiënt. Het behandelplan kan verschillende technieken bevatten, waaronder manuele therapie, dry needling of een massage. Ik bied ook advies en begeleiding aan bij het voorkomen van toekomstige blessures.

Revalidatie

Het begeleiden van de revalidatie na een blessure is een belangrijk onderdeel van mijn werk als sportfysiotherapeut. Ik richt me tijdens de revalidatie op het verminderen van pijn, het bevorderen van het herstel van de klachten en het voorkomen van nieuwe blessures. De revalidatie kan plaatsvinden in de sportschool, afhankelijk van waar de patiënt zich prettig bij voelt. In de sportschool kan ik gerichte oefeningen ontwerpen die zijn aangepast aan de sport van de patiënt. Dit kan krachttraining zijn, maar ook mobiliteitsoefeningen of evenwichtstraining. Het uiteindelijke doel van revalidatie is om de patiënt volledig hersteld terug te laten keren naar hun sport en die sport op een veilige manier kan uitvoeren.

Blessures voorkomen in de toekomst

Wil je voorkomen dat je in de toekomst opnieuw blessures oploopt, zelfs nadat je uitbehandeld bent? Kies dan voor het Blessure Preventie Trainingspakket. Gedurende zes sessies van 60 minuten gaan we samen aan de slag om jou te leren hoe je dezelfde klachten in de toekomst kunt voorkomen. Je leert de juiste technieken en strategieën om te voorkomen dat je opnieuw geblesseerd raakt.

DSC00891.jpg

Als fysiotherapeut blijft de werking en veerkracht van het menselijk lichaam mij iedere dag weer verwonderen. Ieder mens is anders en verdient daarom een aanpak op maat. Waar ik het voor doe is dat jij weer in je eigen kracht komt te staan en daardoor beweegt naar wat goed voor je is. 

- Stefano

OVER MIJ

DIENSTEN

DSC00356.jpg
DSC00912-min.jpg
DSC00591.jpg

COMING SOON

FYSIO BOKSTRAINING

Op een veilige, verantwoorde wijze boksen? In een set individuele óf duo bokstrainingen, houd ik rekening met eventuele blessures en help je naar een hoger niveau.

MINDFUL BEWEGEN

De buitenlucht in om naar binnen te keren. Wanneer je (onbewust) mentale klachten ervaart kan dit gepaard gaan met fysieke klachten. Bij deze training help ik je om uit je hoofd te komen en weer in contact te komen met je lichaam. 

BLESSURE PREVENTIE TRAINING

Met het blessurepreventie trainingspakket gaan we aan de slag met een op maat gemaakt pakket voor je, dat blessures voorkomt en je op weg helpt te kunnen trainen zónder klachten.

"Meer naar buiten gaan én
naar binnen keren"

TESTIMONIALS

Bij Stefano ben ik sinds 3 jaar onder behandeling voor mijn heup- en rugklachten. Stefano heeft veel kennis van oefeningen die gericht zijn op de plekken waar de pijn zit en is altijd bereid om mee te denken hoe het in te passen valt in je dagelijks leven. Mijn heupklachten zijn door zijn behandelingen en adviezen helemaal verdwenen.
 

- Linsey Schrurs,
Personal Trainer (Eyeboks)

Rekening houdend met mijn sport en ambities geeft Stefano mij passend advies bij klachten. Dankzij zijn kennis, kunde en fijne omgang ervaar ik mijn behandeling als positief, om die reden raadt ik hem daarom ook altijd aan bij mijn mede sporters.

- Robin Pot, Sportcoördinator boksen Den Haag

 Stefano heeft mij geholpen bij klachten door een verkeerde houding. Dit verliep altijd prettig en zeer professioneel. Hij wist altijd snel de reden te achterhalen waar de klacht vandaan kwam en hoe deze te verhelpen was. En nog beter, hoe de klacht te voorkomen. Stefano geeft goede oefeningen mee die thuis prima te doen zijn.

- Esther Hoogland-Vreeburg
Accountant (Bollard Accountants & Belastingadviseurs)

DSC00734.jpg

Neem contact op 

Dank voor je bericht! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

DSC00734.jpg
bottom of page